Monestir de Sant Daniel

Monestir de Sant Daniel

Carrer de les Monges, 2, 17007 Girona
Màxim:

Descobreix el Monestir de Sant Daniel en visites guiades: l’església, el claustre, l’antic celler, la fogaina…són espais que ens serveixen de punt de partida per parlar de la vida monàstica, de la història i de l’art dels primers mil anys del monestir.
Les visites s’adrecen al públic en general però també ofereixen visites específiques per a centres educatius.
El monestir es troba a La vall de Sant Daniel, a l’est de la ciutat de Girona.
Mil anys de presència continuada de la comunitat a la vall comporta un llegat que els dona força per pensar en el segon mil•leni i ho fan emfatitzant allò que ens defineix: la pregària, el treball i l’acolliment benedictí.
L’arxiu del monestir conserva dos pergamins que es consideren els documents fundacionals del monestir. El primer, del 18 de juny del 1015, és l’escriptura de venda de l’alou de Sant Daniel que el bisbe Pere Rotger va fer a Ermessenda i Ramon Borrell
El segon document, que data del 15 de març del 1018 Ermessenda, fa donació de tots els alous que posseïa arreu del comtat de Girona per compra personal o per donació del seu difunt marit.
D’aleshores ençà s’hi ha viscut la vida monàstica segons la regla de Sant Benet i encara hi continua. És l’única comunitat benedictina femenina de Catalunya que resideix en el mateix lloc on va néixer.

Adreça: Carrer de les Monges, 2, 17007 Girona
E-mail: